Age verification

AI PESTE 18 ANI?

Intrând pe acest site sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.

Făcând clic pe „Da”, confirmați că aveți vârsta legală pentru a accesa acest conținut. Dacă nu aveți peste 18 ani sau nu doriți să vă confirmați vârsta, vă rugăm să faceți clic pe „Nu”. Mulțumesc pentru întelegere.

Vinaria Bardar

Divinuri autentice

Distileria Bardar

DOAR STRUGURI, STEJAR ȘI RĂBDARE

Bardar reprezintă un simbol al tradiției care își are începuturile în anul 1929, atunci când un întreprinzător german, pe nume Miller, a construit o distilerie cu tehnologie modernă și practici europene.

 

Până în 1940, Miller a deținut 3 fabrici, iar cea de la Bardar era cea mai mare. Distileria era dotată cu un aparat de distilare „Pistorius”, altul de rafinare a spirtului „Savali”, utilaj  procurat din Transilvania și un cazan de aburi special comandat din Budapesta. În 1933 a mai fost instalat un aparat tip „Charante” de distilare a vinurilor. Grație acestor modernizări tehnice capacitatea de producere a fabricii se ridica la 50 decalitri de alcool pe zi. 

 

După reocuparea Basarabiei de Armata Sovietica în 1944, fabrica de spirt din Bardar a fost trecută în componența fabricii de vin din centrul raional Kotovsk, actualmente Hâncești. Primul utilaj mai modern e instalat la punctele din Bardar și Costești în 1949, (pompe mecanice, prese „Mobil”, locomobile cu capacitatea 25 cai putere), iar în 1952 la punctul din Bardar a apărut prima stație electrică mobilă cu capacitatea 15 kw, cu ajutorul căreia se puneau în funcțiune unele pompe și se ilumina teritoriul și încăperile

Cu timpul fabrica din Bardar a fost dotată cu utilaj mai productiv, a angajat noi specialiști și muncitori, apoi s-a separat de Hîncești, păstrând în componența sa doar punctele de colectare a strugurilor din Bardar, Manoilești, Văsieni și Ulmu. Cantitatea a crescut vertiginos. În 1971 întreprinderea capătă statutul „Fabrică experimentală de vinuri din Bardar”, iar ulterior a  fost întemeiat un laborator științific modern, condus de tehnologul D.M.Vîsocianski.

În 1977 a avut loc reconstruirea secției de prelucrare a strugurilor cu mecanizarea și automatizarea a 8 linii în flux cu capacitate de pînă la 1000 tone/zi. În 1976-1977, în colaborare cu Institutul AȘP din Ialoveni, la fabrică se implementează tehnologia accelerată de producere a vinurilor de tip Porto.

Hotărârea Comitetului Central a URSS din 7 mai 1985 („Despre măsurile de lichidare a beției și alcoolismului”), dublată de o decizie similară a Sovietului de Miniștri a URSS a influențat negativ dezvoltarea întreprinderii. Din această cauză au fost stopate principalele activități în domeniul vinificației, inclusiv în producerea distilatelor, a spirtului rectificat, a vinurilor și, mai ales a vinurilor alcoolizate. Indicii economici ai întreprinderii au început scadă. În 1986 fabrica se reprofilează trecând la producerea sucurilor din struguri cu păstrare la frig și prin metoda de alcoolizare. 

 

După câteva decade de dificultăți istorice, distileria a devenit Societate pe Acțiuni în anul 1994, iar în anul 2008 – acționar majoritar în Grupul de Vinării Purcari. 

În prezent, Bardar trece printr-un proces de modernizare, iar producția a ajuns la aproximativ 60 mii decalitri distilate pentru divin. Compania are un volum de vânzări impresionant pe mai multe piețe din Moldova, Belarus, China, Nigeria, România, Letonia, Lituania.

În catalogul de produse intră divinuri de categoria VS, VSOP, XO, XXO cu vârsta între 3 și 25 de ani. Divinurile sunt create, preponderent, din soiuri neutre de struguri albi: Aligote, Rkatsiteli, Riesling, Riton, Chardonnay, Alb de Suruceni.

Distilarea se realizează în instalații de distilare continue, similare Armagnac-ului francez cu separarea obligatorie a fracțiilor. Distilatul pentru divin are o culoare incoloră până la pai deschis. Aromă curată cu nuanțe ușoare de flori sau miere de albină. Gustul curat ușor arzător.

 

Pentru maturare se folosește lemn de stejar de esență poroasă care crește în Carpați,  fără noduri și de preferință din mijlocul tulpinii. Vârsta minimă 50 ani. Doagele trebuie uscate cel puțin 3 ani în aer liber după care se tratează cu caldura (110-140 grade Celsius) , apoi se utilizează la invechirea distilatelor.

MLN, Bottles

MLN, Cases by day

MLN, Bottles sold

Medals in recent years

Our legacy

A long journey

3 ingredients needed to make Divin Bardar – an exclusive and authentic wine distillate! Why Bardar? Because Bardar represents a symbol of tradition since 1929.

The texture

Bone dry
Dry
Sweet
Sour
100% Available on stock
5% Alcohol by volume
10 Sold in packages of 10
Contact us

get in touch

IM VINĂRIA-BARDAR SA
MD-2069, mun. Chișinău,
str. Calea Iesilor 8
tel: +373 68 102 120

  jj

  malting

  Lorem ipsum dolor sit amet con tetur adi isicing elit sed do eius od tempor in incide

  distillation

  Lorem ipsum dolor sit amet con tetur adi isicing elit sed do eius od tempor in incide

  jj
  jj

  mashing

  Lorem ipsum dolor sit amet con tetur adi isicing elit sed do eius od tempor in incide

  jj

  maturation

  Lorem ipsum dolor sit amet con tetur adi isicing elit sed do eius od tempor in incide

  IM VINĂRIA-BARDAR SA

  MD-2069, mun. Chisinau,
  str. Calea Iesilor 8
  tel: +373 68 551 102
  fax: +373 22 85 60 30

  © 2023 IM VINĂRIA-BARDAR SA
  All Rights Reserved

  No products in the cart.